Поліція області відкрила другу справу щодо підпалу

Поліція почала розслідування пожежі у Дворічанському районі області за ч. 2 ст. 194 КК (умисне знищення або пошкодження об’єктів власності).

Про це Харків Times повідомили у прес-службі Нацполіціі області.

За відомостями правоохоронців, пожежа виникла близько 14:00 у лісі поблизу села Гороб’ївка, вогонь почав поширюватися у бік села Гряниківка.

На місці події, крім рятувальників, працюють поліцейські двох відділів поліції – Дворічанського та Куп’янського та співробітники роти “Схід”.

“Поліцією здійснюється евакуація громадян, а також забезпечується публічний порядок та регулювання дорожнього руху “, – йдеться у повідомленні.

Як повідомляв Харків Times, поліція почала розслідування пожежі площею 10 га в 13 кварталі Чугуївського лісництва ДП “Новомосковський лісгосп” за ч. 2 ст. 194УК (умисне знищення або пошкодження майна).

Рятувальники ДСНС, працівники Чугуєво-Бабчанського лісового господарства та військові ліквідовують пожежу на території 13 кварталу Чугуївського лісництва ДП “Новомосковський лісгосп” під Чугуєвом.

На території Дворічанського лісництва між населеними пунктами Гороб’ївка та Гряниківка Дворічанського району Харківської області виникла лісова пожежа на площі 400 га, з них 100 га верхової пожежі. Через пориви вітру полум’я почало перекидатися на верхівки дерев і на житловий сектор села Гороб’ївка, що межує з лісом. Як повідомили у ДСНС області, станом на 16:00 внаслідок пожежі знищено вісім житлових будинків. Для евакуації населення залучений автобус.

“Укрзалізниця” тимчасово закрила для руху поїздів перегін Дворічна – Молчаново в Харківській області у зв’язку із наближенням вогню до колій. Над ліквідацією загоряння лісу працюють два пожежних потяги.