Пожежа у Дворічанському районі: евакуйовано 52 чоловіка

Внаслідок пожежі у Дворічанському районі Харківської області з двох сіл автобусом евакуйовано 52 місцевих мешканця.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі ДСНС.

40 людей евакуйовано з села Гороб’ївка та 12 людей – із села Гряниківка.

“Розміщення евакуйованих людей планується на базі поліклініки та ліцею смт. Дворічна”, – йдеться у повідомленні.

Площа лісової пожежі – 500 га, з них 100 га верхової пожежі. Внаслідок пожежі знищено 20 житлових будинків та один чоловік звернувся до лікарні з попереднім діагнозом “отруєння чадним газом”.

Від Головного управління ДСНС у Харківській області залучено до ліквідації пожежі 13 одиниць техніки та 80 чоловік особового складу. Додатково сформовано зведений загін у складі 20 відділень на автоцистернах, які направляються до місця події. Також задіяно два пожежних потяги, пожежний літак АН-32П, п’ять одиниць техніки лісгоспу та 50 чоловік особового складу.

Як повідомляв Харків Times, вдень сьогодні, 2 вересня, на території Дворічанського лісництва між населеними пунктами Гороб’ївка та Гряниківка Дворічанського району Харківської області виникла лісова пожежа на площі 400 га, з них 100 га верхової пожежі. Через пориви вітру полум’я почало перекидатися на верхівки дерев і на житловий сектор села Гороб’ївка, що межує з лісом. Як повідомили у ДСНС області, станом на 16:00 внаслідок пожежі знищено вісім житлових будинків.

Поліція почала розслідування пожежі у Дворічанському районі області за ч. 2 ст. 194 КК (умисне знищення або пошкодження об’єктів власності).

“Укрзалізниця” тимчасово закрила для руху поїздів перегін Дворічна – Молчаново в Харківській області у зв’язку із наближенням вогню до колій. Над ліквідацією загоряння лісу працюють два пожежних потяги.

Пізніше обладміністрація повідомила, що через лісову пожежу згоріло село Гороб’ївка, у селах Кутьківка та Гряниківка є займання будівель.