Лісники підрахували збитки від пожеж в Харківській області

Фото: kh.dsns.gov.ua

Збитки від масштабної лісової пожежі в Дворічанському районі Харківської області, за попередніми підрахунками, становлять 644,3 млн грн.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення Укрінформу з посиланням на обласне управління лісового та мисливського господарства.

В результаті пожежі було знищено 22 приватних домоволодіня і згоріли 500 га лісу.

У кілька разів менше розмір збитків від виниклої в той же день пожежі в Чугуївському районі, вважають лісники. Орієнтовна площа цієї пожежі 45 га, а збитки складають не менше 52,3 млн грн. На розробку згарища знадобиться ще 1,8 млн грн. Збитки від пошкодження лісу – 50 млн.

Гасіння обох пожеж триває третю добу, повідомили в прес-службі ДСНС області. Станом на 7:00 4 вересня відкритих вогнищ вогню вже немає, рятувальники продовжують гасіння окремих тліючих ділянок.

На ліквідації пожежі в Дворічанському районі працюють 479 чоловік і 78 одиниць техніки, з них від ДСНС 235 чоловік особового складу та 54 одиниці техніки. Також залучені два пожежних літаки і один вертоліт, який здійснив 73 скидання (254 тонни води).

У Чугуївському районі до гасіння залучено сім співробітників і дві одиниці техніки лісгоспу, 15 чоловік особового складу та одна одиниця техніки ЗСУ.

Як повідомляв Харків Times, вдень 2 вересня в двох районах Харківської області виникли пожежі, які через спеку та сильний вітер швидко поширювалися. Поблизу селища Клугино-Башкирівка загорівся очерет, трава і хвойна підстилка окремими осередками на загальній площі близько 10 га.

На території Дворічанського лісництва між населеними пунктами Гороб’ївка та Гряниківка виникла лісова пожежа на площі 400 га, з них 100 га верхової пожежі.

Обладміністрація повідомила, що через лісову пожежу згоріло село Гороб’ївка, у селах Кутьківка та Гряниківка є займання будівель.

Внаслідок пожежі з двох сіл автобусом евакуйовано 52 місцевих мешканця.

У Дворічанському районі згоріло 22 домоволодіння, 33 людини залишилися без крову. Двоє мешканців сіл Гороб’ївка та Грянинівка, які постраждали внаслідок пожеж, зверталися до медиків за допомогою.

Поліція почала розслідування пожежі у Дворічанському районі області за ч. 2 ст. 194 КК (умисне знищення або пошкодження об’єктів власності).