В українському уряді – два нових міністра

Фото: rada.gov.ua

Верховна Рада під час третього позачергового засідання 30 березня призначила Сергія Марченка на посаду міністра фінансів України, а Максима Степанова – на посаду міністра охорони здоров’я.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення Укрінформу.

Новопризначені міністри склали присягу у Верховній Раді перед вступом на посади.

Марченко замінить на посаді Ігоря Уманського, який був призначений міністром в уряді Дениса Шмигаля 4 березня, і якого Рада відправила у відставку на вранішньому засіданні.

Сергій Марченко у 2016-2018 рр. був заступником міністра фінансів, впродовж 2018-2019 рр. обіймав посаду заступника голови Адміністрації Президента. На позачергових виборах народних депутатів 21 липня 2019 року балотувався під №7 у списку політичної партії “Українська стратегія Гройсмана”. Має ступінь кандидата економічних наук.

Степанов замінить на посаді Іллю Ємця, який теж був призначений міністром 4 березня, і якого Рада також відправила у відставку на вранішньому засіданні.

Максим Степанов народився 18 серпня 1975 року. Закінчив Донецький державний медуніверситет ім. Горького та Київський національний економічний університет за спеціальністю “Міжнародна економіка”. Вільно володіє англійською мовою.

Степанов з 2017 по 2019 роки був головою Одеської ОДА. До цього у 2011-2016 роках очолював ДП “Поліграфкомбінат “Україна”.

З 1999-2001 роки обіймав посаду заступника генерального директора ДК “Торговий дім “Газ України” НАК “Нафтогаз України”. А у 2003-2004 роках працював у Державній податковій адміністрації України.

Як повідомляв Харків Times, на брифінгу в обладміністрації 20 березня губернатор області Олексій Кучер заявив, що Вадим Іванніков звільнений із займаної посади, оскільки “не впорався із поставленими завданнями”. Справитися із завданнями уродженець Горлівки Іванніков намагався дев’ять днів, оскільки був призначений на цю посаду 11 березня. Звільнення Іваннікова пов’язували з тим, що він 19 березня розіслав у райони області розпорядження за своїм підписом про передачу апаратів ШВЛ з районних лікарень до обласних. “Це рішення було прийнято Іванніковим, і Іваннікова я звільнив”, – заявив тоді Кучер.

26 березня стало відомо, що Іванніков відновлений на посаді.