Зіткнення на «Барабашово»: 56 затриманим повідомлено про підозру

56 учасникам масових заворушень біля ТЦ «Барабашово» повідомлено про підозру.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі прокуратури області.

Під процесуальним керівництвом Харківської місцевої прокуратури №2 повідомлено про підозру 56 особам-учасникам конфлікту на «Барабашово» у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 294 КК України.

27 лютого на території ТЦ «Барабашово» відбулись масові заворушення за участю представників ТЦ «Барабашово» та осіб, які намагалися вжити заходів щодо демонтажу в’їзної арки до торгівельного центру.

Учасники сутички застосували зброю, піротехніку, сльозогінний газ та підпалили в’їзну арку.

Того ж дня за підозрою у вчиненні злочину в порядку ст. 208 КПК України затримано 55 осіб, що брали активну участь у масових заворушеннях. У затриманих вилучено 7 травматичних пістолетів «Stalker», «Retay», «EKOL» «ФОРТ-12 РМ» та набої до них, гумові кийки, понад 50 сльозогінних та газових балончиків, піротехніку та автомобіль.

Усім вказаним особам повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст.  294 КК України (масові заворушення), до Київського районного суду внесено клопотання про обрання  вказаним особам запобіжних заходів.

Вживаються заходи щодо встановлення всіх осіб з обох сторін конфлікту, які брали активну участь у масових заворушеннях.

Сьогодні ще одному учаснику масових заворушень повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 294 КК України.

Найближчим часом Київським районним судом буде вирішено питання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Також встановлено інших осіб, які брали участь у сутичці. Наразі з’ясовується їхнє місцезнаходження для проведення з ними відповідних слідчих та процесуальних дій.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до восьми років.

Як повідомляв Харків Times, 27 лютого між підприємцями ринку та комунальниками, які приїхали на демонтаж конструкцій, почалися зіткнення. Поліцейські, які прибули на місце, вилучили кілька гумових кийків, газові балончики. В зіткненнях постраждали п’ятеро людей

Глава Харківської обладміністрації Олексій Кучер планує 28 лютого термінове відрядження до Києва, щоб проінформувати Президента України Володимира Зеленського про ситуацію на ринку «Барабашово», де відбулися сутички і постраждали люди.