Зіткнення на “Барабашово”: на ринок прибув спецназ (фото)

Фото: hk.npu.gov.ua

Сьогодні, 27 лютого, для недопущення зіткнень на ринку «Барабашово» на територію торгового комплексу прибули наряди поліції, слідчо-оперативні групи, спецназівці, фахівці-вибухотехніки.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення прес-служби Нацполіціі області.

Спецпідрозділи поліції виїхали на ринок після того, як правоохоронцям повідомили, що по вулиці Амурській біля ринку «Барабашово» зібралося понад 100 чоловік і, нібито, лунають вибухи.

На місці події поліцейські виявили близько 100 чоловік.

Як розповів начальник ГУНП в Харківській області Валерій Сокуренко, поліцейські вилучили кілька гумових кийків, газові балончики. Також встановлюється, який вид зброї був застосований під час конфлікту.

Крім того, в Київський відділ поліції доставлені 20 осіб, які зараз опитуються. Від сльозогінного газу також постраждало кілька поліцейських.

Всього в поліцію надійшло 8 повідомлень про ситуацію на території торгового центру. Факт події внесені до Єдиного обліку заяв та повідомлень Київського відділу поліції.

Працівники слідчо-оперативних груп проводять огляд місця події.

Як повідомляв Харків Times, 27 лютого між підприємцями ринку та комунальниками, які приїхали на демонтаж конструкцій, почалися зіткнення. В зіткненнях постраждали п’ятеро людей

На ринок приїхав Геннадій Кернес. Він спілкується з підприємцями, доводячи, що будівництво цієї дороги зарезервовано в Генеральному плані Харкова ще в 1953 році. Будівництво абсолютна законне, і дорога буде побудована.

Глава Харківської обладміністрації Олексій Кучер планує завтра, 28 лютого, термінове відрядження до Києва, щоб проінформувати Президента України Володимира Зеленського про ситуацію на ринку «Барабашово», де сьогодні відбулися сутички і постраждали люди.