Літак з евакуйованими з Уханю сів у Харкові

Фото: dpsu.gov.ua

Літак Boeing 737-700 NG авіакомпанії SkyUp із евакуйованими з китайської провінції Ухань українцями приземлився у Міжнародному аеропорту “Харків”.

Про це повідомив кореспондент Харків Times з аеропорту.

Голова Харківської обласної державної адміністрації Олексій Кучер повідомив журналістам, що на даний час людей, знаходяться на борту, оглядають лікарі. Після закінчення огляду буде проведено дезінфекцію їхнього багажу. Потім евакуйованих вивезуть до Полтавської області.

Губернатор спеціально підкреслив, що на території Харківської області пасажири літака знаходитися не будуть.

Відповідаючи на питання про заворушення, що нібито відбувалися у зв’язку із евакуйованими на території Старосалтівської ОТГ, Кучер відповів, що близько десяти осіб “вийшли з’ясувати”, чи привезуть українців з Китаю до Старого Салтова, проте “зараз ситуація там спокійна”.

Тим часом, як передають українські ЗМІ, у селищі Нові Санжари Полтавської області, куди до медичного центру Нацгвардії планують перевезти евакуйованих, тривають протести місцевого населення проти розміщення громадян України, доставлених з Китаю.

“У соціальних мережах люди ще з вечора почали закликати збиратися й блокувати виїзди. Скріншоти повідомлень опубліковані в Telegram-каналі Klymenko Time”, – передає інформаційне агентство “Українські Новини”. Зокрема, власників автомобілів закликали збиратися “біля військового санаторію Нацгвардії”.

Вранці сьогодні, 20 лютого, місцеві жителі перекрили дорогу міжрегіонального значення, протестуючи проти проведення обсервації в межах селища.Сталися сутички між місцевими жителями та бійцями Нацгвардії і поліцією.

Фото: Харків Times

Як повідомляв Харків Times, у МВС повідомили, що після дозаправки й проходження прикордонного контролю літак Boeing 737-700 NG авіакомпанії SkyUp із евакуйованими з китайської провінції Ухань українцями знову підніметься у повітря та візьме курс на Харків. З Харкова евакуйованих планують перевезти до Полтавської області.

Увечері вчора, 19 лютого, харківський інтернет-огляд “Главное” повідомив, що літак Boeing 737-700 NG авіакомпанії SkyUp, що вилетів з китайської провінції Ухань із евакуйованими українцями, летить до Харкова, де їх збираються розмістити на базі відпочинку ім. Соїча поблизу сел. Старий Салтів.