Евакуйованих з Уханю планують розмістити в Полтавській області

Фото: Харків Times

Після дозаправки й проходження прикордонного контролю літак Boeing 737-700 NG авіакомпанії SkyUp із евакуйованими з китайської провінції Ухань українцями знову підніметься в повітря та візьме курс на Харків. З Харкова евакуйованих планують перевезти до Полтавської області.

Про це Харків Times повідомили в Міністерстві внутрішніх справ.

Згідно із повідомленням, на борту перебувають 45 громадян України та 27 іноземців, а також екіпаж і супроводжуючі евакуйованих лікарі.

“Неодноразові суворі санітарно-епідеміологічні перевірки стану їхнього здоров’я, проведені китайською владою під час посадки на борт у КНР, під час проміжної посадки в м. Алма-ати у Казахстані, а також контроль їхнього стану на борту літака під час польоту фаховими лікарями МОЗ України підтвердили, що всі евакуйовані не мають жодних симптомів хвороби і є здоровими”, – запевняють в МВС.

Відомо, що у Києві пасажири повинні пройти прикордонний контроль “із дотриманням всіх норм і правил санітарно-епідеміологічної безпеки відповідно до Міжнародних медико-санітарних правил Всесвітньої організації охорони здоров’я у спеціальній відокремленій зоні летовища”.

Після цього літак буде направлений до аеропорту “Харків”, звідки спецтранспортом ДСНС його пасажирів доставлять на територію медичного центру Національної гвардії “Нові Санжари” у Полтавській області. Евакуйовані перебуватимуть там у обсервації 14 днів “із забезпеченням суворого режиму санітарного-епідеміологічного контролю та безпеки”.

“МВС України констатує, що загрози здоров’ю громадян відсутні, спільно з МОЗ проводяться активні профілактичні заходи”, – йдеться у повідомленні.

Також МВС закликає громадян не піддаватися на провокації, не порушувати закон і з розумінням ставитися до необхідності тимчасових обмежувальних заходів по відношенню до громадян України та іноземців, “які потребують допомоги держави Україна в складній ситуації”.

“Всі протиправні спроби перешкоджання розміщенню евакуйованих на цьому об’єкті або порушення режиму їхньої обсервації будуть припинені Нацполіцією та Нацгвардією відповідно до вимог Закону та рішення урядового штабу”, – попереджають правоохоронці.

Як повідомили у Харківській обласній держадміністрації, голова ХОДА Олексій Кучер запевняє, що після посадки літака у Харкові всіх евакуйованих ще раз оглянуть медики, проводити пасажирів через термінал аеропорту не планують – їх на льотному полі розмістять в автобусах і перевезуть далі.

“Якщо прибуде борт до Харкова, то наша область є транзитом, далі людей будуть переміщати”, – запевнив Кучер, підкресливши, що “це – наші люди”. “Є певні хвилювання в інших частинах нашої країни. Але, на мій погляд, ми так не можемо ставитися до своїх”, – заявив губернатор Харківщини.

Кореспондент Харків Times повідомляє з аеропорту “Харків”, що на даний час на льотному полі чергують кілька автобусів ДСНС.

Як повідомляв Харків Times, літак Boeing 737-700 NG авіакомпанії SkyUp з евакуйованими з китайської провінції Ухань українцями о 9:40 здійснив посадку в Києві, щоб дозаправитися пальним й вилетіти назад до Харкова.