Безкоштовний проїзд на Безлюдівку – по допомогу звернулися до Зеленського

Фото: АТН

До Президента України Володимира Зеленського звернулися з проханням вирішити питання відносно плати за проїзд на пляж у смт. Безлюдівка, Харківської області.

Про це  ХарківTimes дізнався з реєстру електронних петіції на сайті глави держави.

Петицію під назвою “Вирішити питання стосовно незаконного перекриття доступу до водойму по вул. Нагірна, смт. Безлюдівка, Харківської області” 16 серпня зареєстрував користувач Петроченко Максим Віталійович.

У петиції нагадується, що на в’їзді до Безлюдівського пляжу знаходиться КПП з шлагбаумом, яке перекриває вул. Нагірну та не дає можливості отримати безкоштовний доступ до води для жителів міста і області.

“З людей за проїзд по вулиці до громадського пляжу стягуються грошові кошти. Дії осіб, які перекрили вулицю та доступ до води і стягують грошові кошти за проїзд є незаконними та суперечать Конституції України та іншим Законам України. Просимо Вас простимулювати органи місцевої влади та органи поліції для вирішення даної проблеми згідно з чинним законодавством України”, – йдеться в петиції.

Станом на 19 серпня петиція зібрала 297 голосів з необхідних 25 тисяч.

Як повідомлялось,на початку серпня по соцмережах почало поширюватись відео, в якому особи, що називають себе охоронцями, вимагають плату за проїзд на пляж у селищі Безлюдівка. При цьому ведуть себе зухвало та агресивно.

14 серпня у групі “Фрайкор” у Facebook повідомили, що представники цієї організації забезпечили відкритий доступ до Безлюдівського водосховища. Також пообіцяли оприлюднити інформацію про злочинну схему, якою прикривалися шахраї.

15 серпня у Нацполіції області повідомили, що напередодні до правоохоронців звернулася жінка з повідомленням про те, що близько 20 чоловіків у масках ламають шлагбаум та б’ють вікна будиночку на в’їзді до пляжу у смт. Безлюдівка. За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 194 (умисне знищення або пошкодження майна) Кримінального кодексу України. Максимальне покарання згідно з санкцією статті передбачає до трьох років позбавлення волі.