Битва за безкоштовний пляж: поліція відкрила кримінальну справу через події на Безлюдівці

Фото: hk.npu.gov.ua

Поліцейські Харківщини встановлюють обставини пошкодження майна в селищі Безлюдівка.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі Нацполіції області.

14 серпня о 17:20 до чергової частини Харківського відділу поліції надійшло повідомлення від 26-річної жінки про те, що близько 20 чоловіків у масках ламають шлагбаум та б’ють вікна будиночку на в’їзді до пляжу.

Як з’ясувалося, чоловіки являються представниками громадської організації. Свої дії пояснили невдоволенням з приводу платного проїзду до пляжу.

Постраждалих осіб в результаті події немає.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 194 (умисне знищення або пошкодження майна) Кримінального кодексу України. Максимальне покарання згідно з санкцією статті передбачає до трьох років позбавлення волі. На даний час триває встановлення усіх обставин.

Фото: hk.npu.gov.ua

Як повідомлялось, у минулі вихідні по соцмережах почало поширюватись відео, в якому особи, що називають себе охоронцями, вимагають плату за проїзд на пляж у селищі Безлюдівка. При цьому ведуть себе зухвало та агресивно.

14 серпня у групі “Фрайкор” у Facebook повідомили, що представники цієї організації забезпечили відкритий доступ до Безлюдівського водосховища. Також пообіцяли оприлюднити інформацію про злочинну схему, якою прикривалися шахраї.