Поліція відкрила ще одну кримінальну справу через травмування дитини у будинку сімейного типу

Фото:1news.zp.ua

Поліція розслідує два кримінальні провадження за фактом травмування семирічної вихованки будинку сімейного типу у Дергачівському районі Харківської області.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі Нацполіції області.

За словами прийомного батька, дівчинка впала зі сходів. Український омбудсмен Людмила Денісова з посиланням на ЗМІ повідомила, що дитину побив прийомний батько у покарання за порвану книгу.

Про травмування дитини в поліцію 3 листопада о 21.50 повідомили медики лікарні, до якої госпіталізували постраждалу.

Крім травмованої дівчинки в будинку сімейного типу виховувалися ще семеро дітей. Їх також відправили до лікарні під нагляд лікарів. Керують будинком сімейного типу 49-річні чоловік та дружина.

Спочатку слідчі відкрили кримінальне провадження про за ч.1 ст.121 КК (умисне тяжке тілесне ушкодження). Санкція статті передбачає від 5 до 8 років позбавлення волі.

Також у поліції розпочали розслідування у кримінальному провадженні, відкритому за ч. 2 ст. 367 КК (службова недбалість). Покарання за цією статтею передбачає від двох до п’яти років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років та зі штрафом від 250 до 750 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або без такого.

Розслідування проводять за фактом травмування дитини. Чи повідомили комусь про підозру у цих провадженнях, у поліції не уточнили.

Слідчими призначено судово-медичну експертизу, допитано лікарів, співробітників соціальних служб, учителя.

Слідчі дії продовжуються.

Як повідомляв Харків Times, у Дергачівському районі з будинку сімейного типу забрали вісім дітей, у однієї вихованки — серйозна травма.