Харківські адвокати-шахраї, які за хабар обіцяли працевлаштувати у ДБР, постануть перед судом

Фото: khar.gp.gov.ua

Справа про замах на шахрайство в особливо великих розмірах, за яким проходять два харківських адвоката, передано до суду. Фігуранти за $ 15 тисяч обіцяли працевлаштувати клієнта в Державне бюро розслідувань. Тепер їм загрожує термін до восьми років.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі прокуратури області.

За даними слідства, двоє адвокатів запевнили чоловіка, який мав намір працевлаштуватися у ДБР, в тому, що мають вплив на членів конкурсної комісії зазначеного відомства, але не безкоштовно: за $15 тисяч питання можна вирішити позитивно та напевно.

Для початку процесу здобувач передав адвокатам частину обумовленої суми в розмірі $1 000.

Через кілька днів один з адвокатів зателефонував чоловікові та повідомив, що питання про його працевлаштування вирішено, необхідно тільки передати залишок у $14 тисяч. Одразу після передачі грошей підозрюваних затримали.

Обласна прокуратура направила до суду обвинувальний акт щодо двох адвокатів за фактом замаху на шахрайство, вчинене у великих розмірах (ч. 2 ст. 15 ч. 3 ст. 190 КК).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до восьми років.

Як повідомляв Харків Times, місцем зустрічі шахраїв з клієнтом та їх подальшого затримання став супермаркет «Рост на Київській».