Сьогодні в «Рості» затримали двох адвокатів-шахраїв

Фото: khar.gp.gov.ua

Сьогодні, 17 лютого, співробітники ДБР, розташованого в м. Полтаві, затримали в Харкові двох адвокатів, які обіцяли за хабар працевлаштувати клієнта саме у ДБР, хоча жодного стосунку до конкурсної комісії не мали. Шахраїв взяли в момент отримання грошей в супермаркеті, де ті й призначили конспіративну зустріч.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі прокуратури області.

За даними слідства, два адвокати розробили хитрий план «особистого збагачення»: нажитися на охочих працевлаштуватися у ДБР. Згідно з планом, вони вирішили видавати себе за «друзів» членів конкурсної комісії, які можуть вплинути на їх рішення.

У неділю, 14 лютого 2021 року, зазначені адвокати в одному з ресторанів Харкова зустрілися з одним з претендентів на посаду в Бюро розслідувань. Адвокати запевнили, що за $ 15 тисяч питання можна вирішити позитивно та напевно. Для початку процесу здобувач передав адвокатам частину обумовленої суми в розмірі $ 1 000.

Сьогодні, 17 лютого, один з адвокатів зателефонував чоловікові та повідомив, що питання про його працевлаштування вирішено, необхідно тільки передати залишок в $14 тисяч. Місцем зустрічі шахраї обрали один з супермаркетів Харкова. Як повідомили очевидці в соцмережах, це був «Рост на Київській».

Відразу після передачі грошей обох адвокатів було затримано в порядку ст. 208 КПК. Зараз вирішується питання про повідомлення їм про підозру за ч. 3 ст. 190 КК.

Досудове розслідування проводять слідчі Територіального управління ДБР, розташованого в м. Полтаві, оперативний супровід здійснюють співробітники Управління забезпечення особистої безпеки ДБР.

Слідчі дії тривають, встановлюються інші особи, причетні до скоєння вказаного кримінального злочину.

Як повідомляв Харків Times, поліція затримала чиновника Лозівський райадміністрації, який витребував з фермера хабар, хоча не мав повноважень «вирішувати питання».

Виконуючому обов’язки однієї з державних лабораторій Харкова загрожує від п’яти до 10 років позбавлення волі за те, що він вимагав у підлеглої хабара у розмірі 300 тисяч гривень за те, що вона залишиться на займаній посаді. В іншому випадку погрожував звільнити й замінити її більш «перспективним» претендентом.