У Харкові екстрено вакцинуються медики та педагоги

Фото: ХОГА

Більше 60% медпрацівників і близько 85% співробітників дитсадків і шкіл зробили щеплення від коронавірусу.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі міської ради з посиланням на заступника Харківського міського голови Світлану Горбунову-Рубан.

Чиновниця відмітила прогрес в кампанії вакцинації. Також, за її словами, багато лікарів перехворіли на COVID-19 і, таким чином, отримали імунітет.

Світлана Горбунова-Рубан зазначила, що за минулий тиждень в місті прищепили від коронавируса 32,8 тис. осіб.

Вона нагадала, що у дорослих і дитячих поліклініках працюють 34 пункти вакцинації. Крім того, щодня вакцинуватися можна в ТРЦ «Аве Плаза», а у вихідні — в інших великих торгово-розважальних центрах: «Україна», «Дафі», «Караван».

«Приходьте та вакцинуйтеся. Це дуже важливо. Цифри говорять про те, що ті, хто не вакцинувалися, частіше хворіють на коронавірусну інфекцію, і перебіг хвороби — важчий», — зазначила заступник міського голови.

Як повідомляв Харків Times, за даними Міністерства охорони здоров’я, в Харківській області станом на 8:00 21 вересня виявили 158 519 випадків коронавірусної хвороби COVID-19, 486 — за минулу добу.

Станом на 9 вересня у харківській інфекційній лікарні зайняті дві третини ковідних ліжок.

Кабмін ввів COVID-сертифікати і змінив карантинні правила.

Станом на ранок 21 вересня в Харківській області щеплені від коронавірусу першою дозою 455 466 жителів, завершили вакцинацію 328 311 осіб.

З 23 вересня у всіх регіонах України буде встановлено «жовтий» рівень епіднебезпеки.