З четверга Харків разом з усією Україною переходить у «жовту» зону карантину

Фото: myvin.com.ua

З 23 вересня в усіх регіонах України буде встановлено «жовтий» рівень епіднебезпеки. Очне навчання та масові заходи можливі за умови, що 80% учасників процесу отримали щеплення.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення Кабінету Міністрів України.

За результатами засідання Державна комісія ТЕБ та НС вирішила:

  • встановити з 00 год 00 хвилин 23 вересня 2021 року «жовтий» рівень епідемічної небезпеки поширення COVID-19 на території всіх регіонів України;
  • застосувати на території всіх регіонів України обмежувальні протиепідемічні заходи, передбачені для «жовтого» рівня епідемічної небезпеки;
  • головам обласних та міста Києва державних адміністрацій вжити заходів щодо забезпечення дотримання відповідних обмежувальних протиепідемічних заходів, передбачених для відповідного рівня епідемічної небезпеки поширення COVID-19.

Згідно з новими правилами навчальні заклади у «жовтій» зоні працюватимуть за наявності не менше 80% працівників з «жовтими» або «зеленими» COVID-сертифікатами.

При цьому в «жовтій» зоні не діятимуть обмеження, якщо всі учасники й не менше 80% організаторів заходів, працівників кінотеатрів, театрів, музеїв чи інших культурних закладів матимуть «жовтий» або «зелений» COVID-сертифікат.

У той же час Кабмін дозволив власникам закладів самим вирішувати, чи надавати послуги тільки вакцинованим.

Як повідомляв Харків Times, за даними Міністерства охорони здоров’я, в Харківській області станом на 8:00 21 вересня виявили 158 519 випадків коронавірусної хвороби COVID-19, 486 — за минулу добу.

Станом на 9 вересня у харківській інфекційній лікарні зайняті дві третини ковідних ліжок.

Кабмін ввів COVID-сертифікати і змінив карантинні правила.