У харківській інфекційній лікарні зайняті дві третини ковідних ліжок

Фото: kharkivoda.gov.ua

Харківська обласна клінічна інфекційна лікарня готова до нової хвилі COVID-19. Але, схоже, вона вже підступає.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі обладміністрації з посиланням на директора Харківської обласної клінічної інфекційної лікарні Павла Нартова.

Павло Нартов запевнив, що харківська інфекційна лікарня повністю готова до прийому пацієнтів з COVID-19, в тому числі тих, хто потребує штучної вентиляції легенів і потокового кисню.

За інформацією Павла Нартова, станом на 9 вересня, у лікарні для хворих на коронавірус передбачено 330 ліжок. Зараз зайняті 220 з них. У закладі є 36 апаратів ШВЛ, до них на сьогодні підключені 16 хворих.

«У нас достатня кількість ліжок. Ми готові до нової хвилі коронавірусної інфекції. Кількість лікарів і персоналу також достатня. Ми пройшли вже першу й другу хвилі. Знаємо, як лікувати хворих. Ще раз хочу зазначити: ми готові до нових викликів, включаючи лікування хворих штамами вірусу «Дельта» й «Альфа», — сказав Павло Нартов.

За словами керівника медзакладу, зараз у лікарні є 233 точки з централізованим киснем. Найближчим часом буде відкрито нове відділення реанімації, де додатково введуть в експлуатацію 25 точок кисню. Крім реанімаційного відділення, розрахованого на 12 ліжок, в лікарні є кілька палат інтенсивної терапії.

«У реанімаційному відділенні, станом на ранок сьогодні, в нас було зайнято 11 ліжок, учора — 12. Крім реанімації, у нас у лікарні є також палати інтенсивної терапії, і таких палат у нас декілька – вони дають додатково ще 12 ліжок», — повідомив Павло Нартов.

Всього в Харківській області хворих на СОVID-19 лікують у 13 опорних закладах. Станом на 8 вересня, в області для лікування хворих на коронавірусну інфекцію виділено 2 838 ліжок, з них зайнято — 726.

Як повідомляв Харків Times, за даними Міністерства охорони здоров’я, в Харківській області станом на 8:00 9 вересня виявили 153 785 випадків коронавірусної хвороби COVID-19, 302 — за минулу добу.

З початку пандемії станом на ранок 9 вересня в Харківській області померли 3 729 пацієнтів з коронавірусною хворобою COVID-19, шість з них — за минулу добу.