У Харкові підвищать стипендії обдарованим учням і надбавки вчителям — Терехов

Фото: liga.net

Секретар міської ради Ігор Терехов ініціював підвищення розміру стипендій «Обдарованість» та «Кращий учень», а також надбавок вчителям за престижність праці.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі міської ради.

У новому навчальному році будуть підвищені розміри стипендії Харківського міського голови «Обдарованість» та стипендії Харківської міської ради «Кращий учень навчального закладу».

Про це сьогодні, 27 серпня, на міській педагогічній конференції в ККЗ «Україна» повідомив секретар Харківської міської ради Ігор Терехов.

«Хочу внести ініціативу щодо підвищення з 1 вересня стипендії «Обдарованість» до тисячі гривень на місяць, а стипендії «Кращий учень навчального закладу» — до 800 гривень. Упевнений, що це ще більше допоможе нам заохотити розумних, талановитих, ініціативних і спортивних дітей в їхньому підкоренні нових вершин і досягненні високих цілей», — зазначив Ігор Терехов.

Торік розміри цих стипендій були 600 і 400 грн відповідно.

На тій самій конференції секретар міської ради заявив про наміри підвищити харківським вчителям професійні надбавки.

За словами чиновника, з початку нового навчального року кожен педагогічний працівник отримуватиме надбавку за престижність праці на рівні не менше 15% від посадового окладу.

На ці цілі в липні на сесії міської ради було передбачено 47,2 млн грн.

Як повідомляв Харків Times, з 1 січня 2021 року збільшено розмір учнівських стипендій Харківської міської ради.