Мешканку Первомайського можуть позбавити батьківських прав

Иллюстративное фото

Вирішується питання про позбавлення батьківських прав 29-річної мешканки Первомайського, яка 23 червня влаштувала п’яний дебош у дитячому дошкільному закладі, звідки не спромоглася вчасно забрати свого маленького сина.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі Нацполіціі області.

Поліцію до дитячого садочку викликали працівники установи, які повідомили, що з чергової групи мати не забрала свого сина. Синові 1 рік 9 місяців, а мати не відповідає на телефонні дзвінки. У дитячий садок приїхали співробітники ювенальної превенції та центру соціальних служб для сімей, дітей та молоді. Було вирішено забрати малюка й відправити його до лікарні.

А вже близько 19:00 у садок заявилася 29-річна мама.

«Жінка поводилась агресивно по відношенню до присутніх, кидалася в бійку, пошкодила вікна у дитячому садку, а також висловлювала намір зашкодити своїй дитині», – йдеться у повідомленні.

Коли горе-матір оглянув лікар, виявилося, що вона просто п’яна. Правоохоронці з’ясували, що жінка вже притягувалася за невиконання батьківських обов’язків, причому не один раз.

Наразі на горе-матір склали чергові адміністративні протоколи за чч. 1 і 2 ст. 184 КУпАП (невиконання батьками обов’язків по вихованню дітей) та за ст. 173 (дрібне хуліганство). Але вже наступного дня, 24 червня, служба у справах дітей Первомайської міськради склала акт оцінки рівня безпеки й вирішила негайно забрати дитину «у зв’язку із безпосередньою загрозою» його життю й здоров’ю, та позбавити матір батьківських прав.

Як повідомляв Харків Times, у травні Жовтневий районний суд Харкова визнав старшу інспекторку ювенальної превенції Новобаварського райвідділу поліції винною у службовій недбалості, що спричинила смерть трирічної дитини (ч.2 ст. 367 КК) та засудив її, на жаль, до фактично умовного покарання.