Міська влада має намір вчетверте оскаржити рішення суду по Григоренко-Жукову

Фото: Фрайкор/Facebook

Влада Харкова вчетверте має намір оскаржити вчорашнє, 10 червня, рішення Харківського окружного адміністративного суду, який визнав рішення Харківської міської ради про перейменування проспекту Генерала Петра Григоренка в проспект Маршала Жукова «протиправним і нечинним».

Про це Харків Times повідомили у прес-службі Харківської міськради.

«При розгляді судом було допущено грубе порушення норм процесуального права. Зокрема, суд необґрунтовано відмовив у всіх заявах і клопотаннях міської ради про направлення судового доручення, про призначення військової експертизи, про відкладення розгляду справи у зв’язку з проведенням експертного дослідження, виклик у судове засідання експерта і т. п.», – вважають у міськраді.

Крім того, вчорашній розгляд проходив у відсутності представників міськради, які не з’явилися на засідання, «незважаючи на те, що суду було надано заяву про неможливість з об’єктивних причин представників міської ради брати участь у засіданні».

«Зазначене судове рішення буде оскаржено міською радою в суді апеляційної інстанції», – йдеться у повідомленні.

Як повідомляв Харків Times, майже рік Харківська міськрада намагається перейменувати проспект Петра Григоренка. На сесії 19 червня було перейменувано проспект ім. Генерала Григоренка на проспект Жукова.

Однак це рішення було опротестовано в суді. Харківський окружний адміністративний суд 5 вересня визнав рішення Харківської міської ради про повернення проспекту імені генерала Григоренка імені радянського маршала Жукова протиправним й постановив скасувати це рішення.

Міськрада подала апеляцію  і програла її.

На сесії 26 лютого цього року депутати в черговий раз підтримали рішення про перейменування проспекту Григоренка, повернувши йому ім’я маршала Жукова.

У червні Харківський окружний адміністративний суд за позовом, поданим ВО «Свобода», скасував рішення міської ради про перейменування проспекту Григоренка в честь Жукова.

14 грудня 2020 року Другий апеляційний адміністративний суд Харкова не задовольнив клопотання Харківської міської ради про зупинення провадження у справі про перейменування проспекту Григоренка на проспект Жукова.

11 лютого Верховний суд України визнав незаконним повернення проспекту Петра Григоренка у Харкові імені маршала Жукова.

15 лютого Другий апеляційний адміністративний суд Харкова відмовив Харківській міській раді в задоволенні апеляційної скарги у справі про перейменування проспекту Григоренка в проспект Жукова.

24 лютого міська рада втретє надала проспекту Петра Григоренка ім’я Георгія Жукова. І вже 25 лютого представники партії «Європейська солідарність» подали позов до Харківського окружного адміністративного суду з вимогою визнати протиправним рішення Харківської міської ради про повернення проспекту в Харкові імені радянського маршала.

12 травня Харківський окружний адміністративний суд розпочав розглядання цього позову та вчора, 10 червня, втретє визнав рішення Харківської міської ради з цього питання «протиправним і нечинними».