Спійманий на хабарі в Харкові поліцейський начальник не обмежувався вимаганням у підлеглих

Колишнього начальника сектора Головного управління Нацпоіціі Харківської області, спійманого на отриманні «відкатів» від своїх підлеглих, підозрюють ще за двома епізодами одержання хабарів.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі прокуратури області.

Як встановили слідчі ДБР, поліцейський начальник не обмежився вимаганням грошей з колег за «допомогу» при оформленні соціальних виплат. Зокрема, у вересні 2020 року він вимагав зі своїх підлеглих «поділитися» половиною нарахованої їм премії й таким чином «зібрав» 6 тисяч гривень.

Не гребував начсектора й вимаганням хабарів за влаштування знайомих на роботу в поліцію. У липні 2020 роки за пристройство знайомого на посаду патрульного він зажадав та отримав $ 600. Стверджував, що має «вплив на членів конкурсної поліцейської комісії і може вирішити питання працевлаштування», та, судячи з усього, не обдурив – хабародавця взяли на роботу до поліції.

Тепер хабарникові повідомили про підозру в отриманні неправомірної вигоди (ч. 1 ст. 368), та ще й в одержанні неправомірної вигоди для себе особою уповноваженою на виконання функцій держави (ч. 2 ст. 369-2). Якщо суд визнає його винним, сидіти доведеться довго.

Як повідомляв Харків Times, у листопаді 2020 року начальника одного із секторів ГУ Нацполіціі у Харківській області затримали за підозрою в створенні системи відкатів з колег за «допомогу» при оформленні соціальних виплат.