Тисяча нацгвардійців зможуть щомісяця безкоштовно відвідувати вистави харківських театрів

До тисячі строковців та курсантів Національної гвардії України зможуть щомісяця безкоштовно відвідувати вистави харківських театрів. 26 травня було підписано Меморандум про співпрацю у галузі культури та мистецтв між Східним оперативно-територіальним управлінням Національної гвардії України, Національною академією НГУ, обладміністрацією, 12 театрами Харкова, цирком та обласною філармонією.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення прес-центрів Східного ТУ та Національної академії НГУ.

Церемонія підписання Меморандуму відбулася на сцені філармонії.

Серед театрів, що підписали Меморандум – театр опери та балету, український драматичний театр ім. Т.Г. Шевченка, театр ляльок ім. В. Афанасьєва, російський драматичний театр ім. О.С. Пушкіна, театр для дітей та юнацтва, театр музичної комедії, “Театр 19”, “Мадригал”, “Театр на Жуках” та Будинок актора ім. Леся Сердюка.

“Сьогодні наша гвардійська молодь зрозуміє, що тих, хто вдячний їм за службу у Нацгвардії набагато більше, ніж родинне коло. На їхньому боці українська еліта – наукова та творча інтелігенція – моральний авангард нашого суспільства, його совість та душа. Можливо, я їм трохи, навіть, заздрю: пригадую, як я свого часу відкрив для себе мистецький Харків лише, коли вже став офіцером. Тоді я був вражений наскільки це багате на культуру місто”, – сказав перший заступник начальника Національної академії НГУ генерал-майор Олександр Морозов.

Гостями заходу стали близько 250 строковиків та курсантів, керівництво Східного ОТО НГУ, Національної академії НГУ, Харківської обласної державної адміністрації, 5 Слобожанської бригади та 3 бригади оперативного призначення імені полковника Петра Болбочана, представники наукової та творчої інтелігенції, волонтери, кадети та учні військових ліцеїв Харківщини. На церемонію підписання Меморандуму запросили також представників Об’єднаної оперативно-тактичної групи ЗС Канади в Україні (операція UNIFIER).

У квітні аналогічні меморандуми гвардійці підписали із музеями Харкова та області, виставковими галереями, обласним центром культури і мистецтва, обласним центром туризму та провідними харківськими видавництвами “Віват”, “Золоті сторінки”, “Ранок” та “Фоліо”.