Антикорупційна прокуратура оскаржить виправдання харківської судді

Фото: nashigroshi.org

Спеціальна антикорупційна прокуратура має намір оскаржити виправдувальний вирок судді Господарського суду Харківської області. У САП вважають, що зловживання службовим становищем Тетяни Денисюк очевидні. Її діяльність заподіяла державі збитки щонайменше у 205 тис. гривень.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі САП.

Прокурори САП готують апеляційну скаргу на виправдувальний вирок щодо судді Господарського суду Харківської області Тетяни Денисюк.

САП не згоден з рішенням суду першої інстанції та оскаржить вирок в Апеляційній палаті ВАКС.

В ході попереднього розслідування встановлено, що суддя при розгляді господарської справи зловжила своїм службовим становищем і прийняла рішення на користь приватного підприємства ТОВ «Карпатнадраінвест» (воно подало зустрічний позов до ВАТ «Укргазвидобування» в особі філії Газопромислове управління «Шебелинкагазвидобування»). Цим рішенням вона зобов’язала ВАТ «Укргазвидобування» передати приватному ТОВ природний газ, видобутий протягом серпня-листопада 2016 р. відповідно до договору про спільну інвестиційну та виробничу діяльність. Однак на цей самий газ вже було накладено арешт в межах кримінального провадження. І суддя не могла не знати про це.

Крім того, суперечка була майновою, а відповідний судовий збір не було сплачено, це завдало державі збитки в розмірі понад 205 тис. гривень.

Як повідомляв Харків Times, йшлося про підприємство ТОВ «Карпатнадраінвест», директор якого добре знайомий з батьком і братом Тетяни Денисюк. А кінцевим бенефіціаром називали нардепа Олександра Онищенка.

Захист називав справу судді Денисюк політично мотивованою і пов’язував з кримінальним переслідуванням її батька Станіслава Денисюка.

Вчора, 26 травня 2021 року Вищий антикорупційний суд визнав суддю Господарського суду Харківської області невинуватою в зловживанні службовим становищем та винесенні завідомо неправосудного рішення.