Велодень-2021 Харкові: 12,5 тисячі учасників і найбільший флешмоб на площі (фото)

Фото: Игорь Терехов/Telegram

Сьогодні, 23 травня, в Харкові відбулося спортивно-масовий захід «Велодень-2021». Всього в ньому взяли участь 12,5 тисячі осіб, а фігури на площі склали близько 7 тисяч велосипедистів.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі Харківської міської ради.

Спочатку на пл. Свободи був організований один з наймасштабніших флешмобів за всю історію Велодня: його учасники вишикувалися таким чином, щоб «створити» герб Харкова, олімпійські кола та карту України. Відповідний рекорд був внесений до Книги рекордів України, а автор ідеї флешмоба Тетяна Романюк отримала в якості призу велосипед.

Після цього всіх велосипедистів, які зібралися на площі, привітав секретар Харківської міської ради Ігор Терехов.

З нагоди свята кращим харківським велогонщикам, тренерам, засновникам і активістам харківського Велодня він вручив Подяки міського голови.

Об 11:00 від пам’ятника козаку Харьку стартував велопробіг за оновленим 9-кілометровим маршрутом: пл. Свободи — пр. Науки — вул. Дерев’янка (розворот) — пр. Науки — пл. Свободи.

По завершенню велопараду на пл. Свободи були організовані розіграші призів. Також серед учасників велопробігу пройшов конкурс на найяскравішу захисну маску.

Довідка. Велодень — це масштабний соціально-спортивний проект, який проходить в Харкові з 2006 року та популяризує здоровий спосіб життя, пропагує безпеку та взаємоповагу до всіх учасників дорожнього руху.

Як повідомляв Харків Times, цього року у велодні планувалася участь спортсменів-олімпійців і футболістів збірної України.

У «Велодні-2019», який відбувся в Харкові 19 травня 2019 року, взяли участь понад 10 тис. осіб.

У 2020 році проведення «Велодня» відклали, а потім зовсім відмінили через пандемію коронавірусу.