У Харкові СБУ перекрила канал постачання до Росії деталей до військової техніки

Контррозвідка СБУ в Харківській області заблокувала канал поставки в країну-агресор комплектуючих до військової техніки.
Товари потрапляли в РФ під виглядом цивільних.

Про це Харків Times повідомив начальник прес-центру СБУ області Владислав Абдула.

Слідчі органів безпеки задокументували, що керівники низки харківських промислових підприємств, серед яких були і громадяни РФ, налагодили на власних виробничих потужностях виготовлення систем кондиціонування для російської військової техніки.

Встановлено, що українська продукція була повним аналогом штатних російських систем кондиціонування, але кодифікована іншою номенклатурою для унеможливлення її ідентифікації як військової.

Зловмисники постачали кондиціонери як громадянську продукцію на підконтрольні їм підприємства в РФ. Там фахівці змінювали маркування та підробляли документи про, нібито, виготовлення продукції у Росії.

Наразі вирішується питання щодо повідомлення організаторам про підозру за ст. 333 УК (порушення порядку здійснення міжнародних передач товарів, що підлягають державному експортному контролю).

Тривають слідчо-оперативні дії для встановлення і притягнення до кримінальної відповідальності всіх осіб, причетних до функціонування каналу.

Процесуальне керівництво операцією здійснювала Харківська обласна прокуратура.

Як повідомляв Харків Times, СБУ затримала в передмісті Харкова звільненого з російської в’язниці бойовика «ЛНР».

Наступного дня у лісосмузі біля Харькова було знайдено схованку з боєприпасами російського виробництва.