СБУ затримала в передмісті Харкова звільненого з російської в’язниці бойовика “ЛНР” (фото, додано відео)

Фото: Владислав Абдула/Facebook

Співробітники Служби безпеки України в Харківській області викрили та затримали бойовика терористичної організації “ЛНР”. Під час обшуку за місцем проживання зловмисника в передмісті Харкова силовики вилучили бойові гранати РГД-5 і РГО з запалом.

Про це Харків Times повідомив начальник прес-центру СБУ області Владислав Абдула.

Оперативники спецслужби встановили, що чоловік за власною ініціативою почав співпрацю з російсько-терористичними військами, що окупували частину території Донбасу. У складі незаконного збройного формування так званого «народного ополчення Донбасу» він залякував мирне населення тимчасово окупованої Луганщини. Також брав активну участь в бойових діях проти підрозділів Збройних Сил України та інших українських військових формувань, задіяних в проведенні АТО/ООС.

Під час одного з нападів на позиції українських військових бойовик отримав поранення, пройшов лікування на території країни-агресора і вирішив залишитися в Росії, розраховуючи отримати російське громадянство. Замість паспорта РФ він отримав тюремний термін за незаконні оборудки з наркотиками. Після відбуття покарання повернувся в Україну.

Затриманому повідомили про підозру у вчиненні кримінального злочину, передбаченого ст. 258-3, 263 КК України, а саме участь у терористичній організації і незаконне поводження з бойовими припасами.

Вирішується питання про обрання запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від восьми до п’ятнадцяти років з конфіскацією майна або без такої. Тривають слідчо-оперативні дії по встановленню можливих розвідувальних або підривних спрямувань бойовика.

Як повідомляв Харків Times, СБУ затримала бойовика «ДНР», який приїхав до родичів у Харківську область.