У Харкові СБУ прихопила підрядника на розкраданні бюджетних коштів

Фото: Владислав Абдула/Facebook

Служба безпеки України не дала директору комерційної фірми отримати з бюджету міста 1,4 млн гривень шляхом приписок до актів виконаних робіт під час ремонту доріг в одному з мікрорайонів Харкова.

Про це Харків Times повідомив начальник прес-центру СБУ області Владислав Абдула.

Співробітники СБУ встановили, що при проведенні на замовлення Департаменту будівництва і дорожнього господарства Харківської міськради капітального ремонту доріг і тротуарів в одному з мікрорайонів міста «підрядник вніс до офіційних документів завідомо неправдиві дані про обсяги та вартість виконаних робіт, що дозволило йому привласнити частину виділених бюджетних коштів».

До того ж несумлінний підрядчик, як з’ясували оперативники спецслужби, роботи провів неякісно, ​​вони «не відповідають державним будівельним нормам, а також вимогам, що вказані у технічному завданні профільного департаменту мерії».

Згідно з висновками будівельно-технічної експертизи, бюджету було завдано збитків на суму 1,4 млн гривень.

Наразы директору фірми-підрядника вже повідомили про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 4 ст. 191 КК (заволодіння майном шляхом зловживання службовим становищем, вчинене у великих розмірах). Тривають слідчо-оперативні дії для притягнення до відповідальності всіх причетних до злочину осіб.

Фото: khar.gp.gov.ua
Фото: khar.gp.gov.ua

Як повідомляв Харків Times, СБУ спільно з обласною Службою автомобільних доріг попередила більш ніж 1 млрд гривень збитків державного бюджету . Обрудку планував менеджмент іноземної компанії при виконанні дорожніх робіт.