Бандитам, які викрали і катували харків’янина, повідомили про підозру

Фото: khar.gp.gov.ua

У Харкові проводиться розслідування за фактом тортур і викрадення місцевого жителя. Про підозрі у вчиненні зазначених злочинів повідомили чотирьом чоловікам.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі прокуратури області.

За даними слідства, 20 лютого в Холодногірському районі міста підозрювані проникли у двір приватного будинку, який належить потерпілому. Нападники кілька разів ударили власника, після чого витягли чоловіка з двору, заштовхали його в автомобіль Toyota Land Cruiser Prado та повезли у невідомому напрямку. Чоловік, приголомшений раптовістю нападу і чисельною перевагою зловмисників, не зміг чинити опір.

В автомобілі нападники продовжили бити викраденого, при цьому вимагали у нього гроші. За інформацією прокуратури, через час потерпілого висадили з авто біля сусіднього будинку.

31 березня за місцем проживання підозрюваних проведено обшуки, в ході яких вилучено зброю, патрони, сльозоточиві балончики, наручники, флеш-носії. Фігурантам повідомили про підозру за фактом тортур, вчиненим за попередньою змовою групою осіб, незаконного позбавлення волі з корисливих мотивів, незаконного проникнення в житло (ч. 2 ст. 127, ч. 2 ст. 146, ч. 1 ст. 162 КК України) . Якщо вина підозрюваних буде доведена в суді, їм загрожує позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років.

Вирішується питання про обрання запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою.

Як повідомляв Харків Times, харків’янина вивезли в ліс, знущалися і забрали 25 тисяч доларів.