У Харківській області від завтрашнього дня – «сезон тиші»

Із завтрашнього дня, 1 квітня, і до 15 червня в Харківській області встановлюється «сезон тиші». Це – природоохоронний захід, покликаний створити максимально комфортні умови для диких тварин в період масового активного розмноження.

Про це Харків Times повідомили у Державній екологічній інспекції Харківської області.

У цей час забороняється проведення робіт та заходів, які є джерелом підвищеного шуму та неспокою (пальба, проведення вибухових робіт, феєрверків, санітарних рубок лісу, використання моторних маломірних суден, проведення ралі та інших змагань на транспортних засобах).

Введення «сезону тиші» регламентовано ч. 5 ст. 39 Закону України «Про тваринний світ».

«Метою такого заходу є охорона ареалу існування, шляхів міграції диких тварин на час їх розмноження. Такий проект сприяє відтворенню популяції лісових звірів та птахів, забезпечуючи зростання та різноманіття, спокійний розвиток фауни в наших лісах», – розповіли в Держекоінспекції.

За порушення «сезону тиші» можна поплатитися чималим штрафом: від 510 до 850 гривень для простих громадян та від 850 до 1190 гривень – для посадових осіб.

Як повідомляв Харків Times, у минулому та позаминулому роках «сезон тиші» також встановлювався в області з 1 квітня до 15 червня.