Депутат міськради від ОПЗЖ задекларував … лева (фото, відео)

Фото: Said Jawid/Facebook

Депутат Харківської міської ради від партії «Опозиційна платформа – За життя» (ОПЗЖ) афганець Саїд Джавід, подаючи декларацію, задекларував у якості цінного рухомого майна «Лева африканського чіпованого» незазначеної вартості.

Про це Харків Times стало відомо з Державного реєстру декларацій осіб, уповноваженних на виконання функцій держави або місцевого самоврядування.

Взагалі-то Саїд – людина небідна. У спільній власності з цілим рядом людей та одноосібно він володіє трьома квартирами та двома будинками у Харкові. У власності Саїда чотири нежитлових приміщення, не рахуючи якоїсь орендованої недобудови. Їздить він на Bentley Continental 2006 р випуску вартістю, згідно з декларацією, 1 978 600 гривень. Є Саїд Джавід також єдиновладним власником громадської організації «Союз афганців України».

Але все це меркне перед африканським чіпованим левом, щодо якого відомо, що права власності на тварину депутат отримав у травні 2017 року.

Виданню liga.net вдалося дізнатися, що лева звуть Красунчик. Господар гуляє із твариною, хоча, схоже, все-таки не в місті, й часом катає його на своєму Bentley. Харків Times з’ясував, що, хоча останнім часом Facebook Саїда Джавіда в основному наповнений постами про будні кандидата, а згодом – і депутата міськради, раніше Красунчик часто фігурував на його сторінці.

Цікаво, чи розмовляє про левів секретар комісії з медицини міськради Саїд Джавід із народним депутатом і своїм однопартійцем Олександром Фельдманом?

Фото: Said Jawid/Facebook
Фото: Said Jawid/Facebook
Фото: Said Jawid/Facebook
Фото: Said Jawid/Facebook

Як повідомляв Харків Times, Національне агентство з питань запобігання корупції (НАПК) перевірить декларації ряду діючих та колишніх держслужбовців, серед яких – екс-глава Харківської облдержадміністрації Олексій Кучер і троє його заступників: Тарас Пастух, Євген Грицьков та Руслан Тихоненко. Щоправда, левів не декларував ніхто з них.