“Слуга народу” з Харкова Анна Колісник: “Потрібно звалювати з цієї країни”

Нардеп від “Слуги народу” Анна Колісник з Харкова написала у телефонному листуванні, перебуваючи на засіданні в сесійній залі Верховної Ради, що “треба валити з цієї країни”.

Про це Харків Times дізнався з публікації видання #Букви, кореспондент якого сфотографував листування нардепа.

Колесник листувалася з абонентом на ім’я Стас, якому і написала, що слухає виступ головнокомандувача ЗСУ генерал-полковника Руслана Хомчака.

“Ми слухаємо Хомчака. Треба валити з цієї країни “, – написала народний депутат.

Начальник Генерального штабу Руслан Хомчак, виступаючи у Верховній Раді, повідомив, що Росія нарощує війська поблизу державного кордону України, в тому числі і під виглядом підготовки до навчань “Захід-2021”, які будуть проводитися спільно з Білоруссю в вересні. Також Хомчак повідомив обставини обстрілу від 26 березня, в результаті якого загинули четверо українських військовослужбовців.

Анні Колісник 25 років. Народилась у Сумській області. Закінчила юридичний факультет Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого за спеціальністю “міжнародне право” та Харківський національний університет імені Каразіна за спеціальністю “управитель з адміністративної діяльності, економіст”. До обрання Народним депутатом працювала судовим експертом у Харківському науково-дослідному експертно-криміналістичному центрі МВС України. На початку 2019 року була кандидаткою на посаду державного експерта експертної групи з питань взаємодії з регіонами Директорату територіального та місцевого розвитку Секретаріату Кабінету Міністрів. На виборах Президента України у 2019 році була довіреною особою кандидата Володимира Зеленського у територіальному виборчому окрузі № 168 на Харківщині. На позачергових парламентських виборах, що відбулися влітку 2019-го, була обрана народним депутатом від партії “Слуга народу” (№ 94 у партійному списку). Член Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики.

Харківський антикорупційний центр повідомляв з посиланням на дані Єдиного державного реєстру юридичних осіб, що після парламентських виборів Колісник вийшла зі складу засновників ТОВ “Східноєвропейська торгова компанія ЛТД” (зареєстрована у Дніпрі), переписавши свою частку на Ганну Сергіївну Іванову – родичку Сергія Іванова, екс-очільника Харківської обласної митниці за часів Януковича. Фірма спеціалізується на продажу алкоголю та цигарок. Колісник була засновницею цієї фірми разом з Вадимом Слюсарєвим, Валентиною Сьоміною та Ксенією Яблуковською. У розслідуванні Георгія Шабаєва для програми “Схеми” Слюсарєва називають тіньовим куратором штабу команди Зеленського у Харківській області. У минулому генерал-майор, прикордонник Слюсарєв був помічником Артема Пшонки.