Почався ремонт найскладнішої ділянки харківської Окружної (відео)

Фото: kh.ukravtodor.gov.ua

Підрядники почали ремонт найбільш складної ділянки об’їзної дороги навколо Харкова. В межах Флорінки і Родичів почалися роботи з фрезерування старого покриття.

Про це Харків Times повідомили в Службі автомобільних доріг Харківської області.

«У місцях проведення робіт рух автотранспорту організовано по одній половині проїзної частини в реверсному режимі», – йдеться в повідомленні.

Служба автомобільних доріг звертається до водіїв з проханням бути пильними і уважними в місцях проведення ремонтних робіт, так як при фрезеруванні (зняття) старого покриття або при влаштуванні нових шарів асфальтобетону будуть виникати тимчасові технологічні стики (ступені).

Капітальний ремонт на об’їзній дорозі навколо Харкова не проводився понад 10 років, міжремонтний термін вичерпано на 100%. Екстремальні погодні умови цієї зими і постійний рух транзитного великовантажного транспорту привели до значної аварійної ямковості, а на деяких ділянках дорожнє покриття вже повністю зруйновано.

Всього дорожники планують капітально відремонтувати 58 кілометрів траси по маршруту об’їзної: Пісочин – П’ятихатки – Рогань – Безлюдівка на трьох відрізках: М-03 Київ-Харків-Довжанський км 472 + 045 – км 493 + 400, М-03 Київ – Харків-Довжанський км 493 + 900 – км 516 + 200, під’їзд до Міжнародного аеропорту «Харків» км 0 + 000 – км 13 + 688.

На зазначених ділянках повністю оновлять покриття, облаштують перехідно-швидкісні смуги, нові автобусні зупинки, відновлять бар’єрну огорожу, відновлять і зміцнять узбіччя, відновлять водовідводи з проїжджої частини, встановлять нові автомобільні знаки і зроблять нову розмітку.

Запланована вартість виконання робіт 1,8 млрд.грн. Реалізація контракту розрахована на 2 роки.

11 березня ТОВ «Атомагістраль-Південь» почала фрезерування старого шару покриття і розчищення узбіч від порослі на об’їзній дорозі навколо Харкова (ділянки дороги М-03 Київ-Харків-Довжанський). Роботи виконуються від Дергачівської розв’язки в бік перехрестя з проспектом Людвіга Свободи.

Як повідомляв Харків Times, 15 березня ще одна підрядна організація підключилася до ремонту об’їзної дороги навколо Харкова. Роботи почалися на ділянці від Роганської транспортної розв’язки в сторону Безлюдівки в межах Роганського житлового масиву.