Загибель курсантів під Чугуєвом: апеляційний суд залишив підозрюваних у СІЗО

Фото: Харків Times

Фігуранти розслідування авіакатастрофи АН-26 під Чугуєвом, в результаті якої загинули 19 курсантів і сім офіцерів, командир військової частини А04104 В’ячеслав Глазунов і керівник польотів Олександр Жук залишаться під вартою до 13 лютого 2021 року. Відповідне рішення прийняв Київський апеляційний суд.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення прес-служби суду.

Таким чином, апеляційний суд залишив в силі рішення Печерського райсуду, в якому за клопотанням слідчого ГБР було застосовано до підозрюваних запобіжний захід у вигляді утримання під вартою в межах терміну досудового розслідування, до 13 лютого.

В’ячеслав Глазунов підозрюється в скоєнні кримінальних злочинів, передбачених ст. 416 КК ( «Порушення правил польотів або підготовки до них»), ч. 3 ст. 425 ( «Недбале ставлення до військової служби»), Олександр Жук – в скоєнні кримінального злочину, передбаченого ст. 416 КК ( «Порушення правил польотів або підготовки до них»).

Як повідомляв Харків Times, ввечері 25 вересня поблизу райцентру Чугуїв Харківської області впав і загорівся літак, на борту якого знаходилися 27 осіб. В основному це були курсанти Харківського національного університету Повітряних Сил імені І. Кожедуба. Вижив один з них.

У жовтні, доповідаючи на засіданні Кабміну про результати роботи урядової комісії, яка розслідувала обставини катастрофи, її голова віце-прем’єр-міністр, міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олег Уруський назвав головними причинами трагедії «відсутність дієвого контролю за організацією та контролем польотів з боку посадових осіб Харківського національного університету Повітряних Сил імені Івана Кожедуба; системні порушення правил виконання польотів в університеті; недостатня професійна підготовка екіпажу до дій в особливих ситуаціях, здійснення всебічного аналізу характеру локальної відмови авіаційної техніки з моделюванням правильних та злагоджених дій для запобігання переростанню особливої ситуації у катастрофічну».

Минулого тижня Державне бюро розслідувань повідомило про підозру командувачу Повітряними силами Збройних сил України Сергію Дроздову, керівнику польотів і командиру військової частини.

Печерський районний суд Києва на два місяці взяв під варту В’ячеслава Глазунова, командира військової частини А04104 в Чугуєві, де у вересні 2020 розбився Ан-26 з курсантами.