В Балаклійському районі листоношу підозрюють у привласненні пенсій та субсидій

Поліція Балаклійського району області повідомила 31-річній жінці, яка працювала листоношою, про підозру у привласненні 30 тисяч гривень, призначених для виплати пенсій та субсидій мешканцям району.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі Нацполіціі області.

«Упродовж квітня 2020 року жінка, працюючи листоношою у відділенні поштового зв’язку, отримувала кошти, призначені для виплати субсидій місцевим жителям, та замість громадян розписувалася у книгах обліку пенсій та соціальних допомог, що видаються для доставки адресатам», – йдеться у повідомленні.

Слідчі відкрили одразу два кримінальні провадження – за ч. 1 і 3 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) та ч. 1, 3, 4 ст. 358 (підробка документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) Кримінального кодексу України.

Якщо провину листоноші буде доведено в суді, жінці загрожує від трьох до восьми років позбавлення волі.

Як повідомляв Харків Times, з листопада 2020 року співробітники Балаклійського відділу поліції проводять розслідування за фактом розтрати 250 тисяч гривень на одному з відділень поштового зв’язку. У розтраті підозрюють 49-річну начальницю відділення, яка відповідно до посади мала доступ до грошей у касі підприємства.