У святкові дні комунальники працюватимуть в звичайному режимі

У святкові дні працівники комунальних підприємств міста будуть вивозити сміття, прибирати прибудинкові території, розчищати автомагістралі та внутрішньоквартальні дороги у разі снігопаду – в штатному режимі.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі Харківської міської ради.

За словами секретаря міськради Ігоря Терехова, городяни «не повинні відчувати, що свята існують для комунальних служб».

Комунальники повинні забезпечити регулярне вивезення сміття, безперебійне прибирання прибудинкових територій, а також – на випадок погіршення погодних умов – оперативно розчищати від снігу автомагістралі, внутрішньоквартальні дороги та підходи до станцій метро.

Як повідомили в міськраді, 8-9 січня в Харкові очікується погіршення погодних умов і мокрий сніг. У зв’язку з цим комунальні підприємства готують до роботи снігоприбиральну техніку та посипальні матеріали.

Готується до негоди й Служба автодоріг області.

«Для оперативного реагування на будь-які випадки ускладнення руху на автошляхах державного значення при Службі автомобільних доріг створено графік цілодобового чергування шляховиків і спеціальної техніки на автомобільних дорогах Харківщини, проводиться постійний моніторинг стану дорожнього покриття, в тому числі за допомогою камер відеоспостереження, встановлених над автодорогами», – інформують у Службі.

Як повідомляв Харків Times, у Різдвяний святвечір синоптики снігу не обіцяють. Сьогодні, 6 січня, очікується слабкий туман, слабка ожеледь та ожеледиця на дорогах.