Харків’янин піде під суд за незаконний збут сильнодіючих лікарських засобів

Фото: khar.gp.gov.ua

Правоохоронці скерували до суду обвинувальний акт за фактом збуту сильнодіючих лікарських засобів в особливо великих розмірах (ч. 4 ст. 321 Кримінального кодексу).

Про це Харків Times повідомили у прес-службі прокуратури області.

Досудовим розслідуванням встановлено, що чоловік через інтернет збував сильнодіючі лікарські засоби. Оформлення відправлень покупцям він здійснював за підробленими паспортами.

У ході обшуків, проведених 5 жовтня, виявлено та вилучено понад 11 тис. пачок лікарських засобів, чотири підроблені паспорти, а також понад 200 тис. грн. Загальна вартість вилучених ліків складає майже 3,5 млн грн.

Досудове розслідування здійснювали слідчі Основ’янського ВП ГУНП в Харківській області, оперативний супровід – Управління протидії кіберзлочинам в Харківській області Департаменту кіберполіції НПУ.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років.

Як повідомляв Харків Times, працівники кіберполіції в Харківській області спільно зі слідчими Основ’янського відділу поліції затримали 30-річного харків’янина за підозрою у незаконному збуті в Інтернеті сильнодіючих лікарських засобів в особливо великому розмірі.