Правоохоронці затримали харків’янина, який торгував сильнодіючими ліками (фото)

Працівники кіберполіції в Харківській області спільно зі слідчими Основ’янського відділу поліції затримали 30-річного харків’янина за підозрою у незаконному збуті в Інтернеті сильнодіючих лікарських засобів в особливо великому розмірі.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі Департамента кіберполіції Національної поліції України.

Кіберполіція встановила, що чоловік з 2015 року створив та адміністрував сайт, де продавав сильнодіючі лікарські засоби та інші медичні препарати. При цьому він не мав відповідних дозвільних документів на таку діяльність. Фігурант відправляв покупцям замовлення поштою, при цьому використовував підроблені паспорти.

“Правоохоронці провели обшук за місцем мешкання чоловіка. За результатами вилучено комп’ютерну техніку, банківські картки, гроші, авто фігуранта та понад 10 тисяч блістерів пігулок, загальною вартістю 3,5 мільйона гривень. Окрім цього, правоохоронці вилучили п’ять паспортів громадян України, де містилося фото фігуранта, однак з різними анкетними даними”, – йдеться у повідомленні..

Чоловіка затримано в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Йому оголошено про підозру у вчинені правопорушення, передбаченого 4 ст. 321 Кримінального кодексу (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, перевезення, пересилання, зберігання з метою збуту або збут отруйних чи сильнодіючих речовин або отруйних чи сильнодіючих лікарських засобів). Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк до десяти років. Слідство триває.

Прес-служба прокуратури повідомила, що за даними досудового розслідування, сильнодіючі лікарські засоби в подальшому використовувались покупцями для виготовлення наркотиків.