У Харківській області за вимагання хабара піде під суд начальник райвідділу поліції

Фото: khar.gp.gov.ua

Слідчі направили на розгляд суду обвинувальний висновок у відношенні начальника відділення одного з відділів ГУНП в Харківській області, який вимагав від підприємця хабар в обмін на можливість безперешкодно працювати в локдаун.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі прокуратури області.

За інформацією слідства, в березні 2020 року, коли на території України були введені жорсткі карантинні обмеження, обвинувачений дізнався, що підприємство, яке здійснює оптову торгівлю брухтом, продовжує працювати.

“25 березня начальник відділення поліції зустрівся з керівником цеху підприємства. Під час бесіди начальник відділення поліції повідомив, що в разі надання йому 15 тис. грн та надалі 2 тис. грн щомісяця підприємство зможе продовжити свою роботу попри встановлені карантином обмеження, а його працівників не буде притягнуто до адміністративної відповідальності.”, – розповіли в прокуратурі.

Судити начальника райвідділу поліції за злочин, передбачений ч. 1 ст. 368 КК України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою). Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу від однієї тисячі до тисячі п’ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешту на строк від трьох до шести місяців, або позбавлення волі на строк від двох до чотирьох років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Як повідомляв Харків Times, начальник райвідділу поліції в Харківській області за хабар «закрив очі» на порушення карантину підприємцем.