Начальник райвідділу поліції у Харківській області за хабар “закрив очі” на порушення карантину підприємцем – СБУ (доповнено)

Фото: Владислав Абдула / Facebook

Співробітники Служби безпеки України підозрюють начальника одного з районних відділів Головного управління Нацполіції в Харківській області у отриманні хабара за непритягнення до адмінвідповідальності за порушення карантину.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення у Facebook начальника прес-центру СБУ області Владислава Абдули.

“За попередньою версією слідства, правоохоронець хотів отримати від керівника одного з місцевих підприємств хабар за непритягнення до адміністративної відповідальності за порушення умов карантину. Крім того за окрему плату поліцейський обіцяв комерсанту не перешкоджати веденню бізнесу всупереч оголошеній в регіоні надзвичайній ситуації та обмежувальним заходам через пандемію COVID-19”, – йдеться у повідомленні.

За даними спецслужби, разовий платіж за такі “послуги” мав становити 15 тисяч гривень та 2 тисячі – за кожний наступний місяць.

Начальнику райвідділу повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 368 Кримінального кодексу (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою). Тривають слідчі дії, зокрема перевіряється можлива причетність працівників райвідділу до протиправних дій. Встановлюються інші випадки приховування посадовцем виявлених порушень умов карантину.

Викриття та документування протиправної діяльності відбувалося спільно зі слідчими Територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого в Полтаві, під процесуальним керівництвом прокуратури Харківської області.

Прес-служба прокуратури області повідомила, що підприємство, що продовжувало працювати, незважаючи на карантин, здійснює оптову торгівлю брухтом. Начальник відділення поліції зустрівся з керівником цеху підприємства та запропонував йому платити за можливість продовжувати роботу та непритягненная до відповідальності,  25 березня.

Пресс-служба ДБР повідомила, що підозрюваний – начальник одного з районних відділень Красноградського відділу поліції.