Більшість депутатів Харківської облради – ділові чоловіки старше 35 років

На першій сесії Харківської обласної ради VIII скликання голова Харківської обласної територіальної виборчої комісії Валерія Копоруліна розповіла про склад депутатського корпусу.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі Харківської облради.

Всього у новообраному складі облради 120 депутатів від п’яти політичних партій, що подолали прохідний бар’єр: Блок Кернеса “Успішний Харків” (46 депутатів), Опозиційна платформа “За життя” (29 депутатів), Політична партія “Слуга народу” та Блок Світличної “Разом” (по 17 депутатів), Партія “Європейська солідарність” (11 депутатів).

В обласному депутатському корпусі 34 жінки та 86 чоловіків.

У новому складі облради 20 депутатів у віці до 35 років, 56 депутатів у віці від 35 до 50 років, 28 – у віці від 51 до 60 років і 16 чоловік старше 60 років.

“Молодший депутат – Павло Столбовий – 1997 року народження, старша – Олена Гречаніна – народилася у 1935 році”, – повідомляє прес-служба.

За родом своєї діяльності 29 депутатів є керівниками підприємств, організацій та комерційних структур. По сім депутатів – керівники підприємств сільськогосподарської галузі та працівники органів державної влади. В органах місцевого самоврядування працюють дев’ять депутатів. Десятеро – працівники сфери охорони здоров’я, 11 осіб – працівники культури та освіти. Ще 37 депутатів ставляться до “інших категорій”, а десятеро – “тимчасово не працюють”.

Як повідомляв Харків Times, депутати Харківської обласної ради на своїй першій сесії VIII скликання обрали головою ради депутата від партії “Слуга народу” Артура Товмасяна.