Двом жителям Куп’янська загрожує до п’яти років в’язниці за виробництво і продаж сурогатного алкоголю

Фото: khar.gp.gov.ua

Двом жителям Куп’янська, яких підозрюють в організації підпільного виробництва сурогатного алкоголю, загрожує до п’яти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі прокуратури області.

За даними слідства, цех, де виробляли фальсифікат, знаходився на території Куп’янського району. Крім виробництва підозрювані налагодили збут “готової продукції”.

Під час обшуків, проведених 3 червня в зазначеному цеху, поліцейські виявили і вилучили понад 3500 літрів спиртовмісної рідини у флягах, більше 20 000 пляшок фальсифікованих алкогольних напоїв з марками акцизного збору з ознаками підробки, 800 пачок сигарет невстановленого виробництва. Загальна сума вилученого становить понад 3 млн грн.

4 грудня двом жителям Куп’янська повідомили про підозру за фактом незаконного виготовлення марок акцизного податку, виготовлення і збуту підакцизних товарів групою осіб (ч. 2 ст. 199, ч. 2 ст. 28; ч. 1 ст. 204, ч. 2 ст. 28; ч. 2 ст. 204 КК України). Вирішується питання про обрання їм запобіжного заходу. Досудове розслідування триває.

Як повідомляв Харків Times, правоохоронці виявили два підпільних виробництва лікеро-горілчаних виробів – у Фрунзенському районі Харкова і в селищі Пісочин, – і два місця реалізації незаконно виготовлених алкогольних виробів.

Фото: khar.gp.gov.ua