Директор і 10 співробітників Балаклійського лісгоспу підуть під суд за нанесення збитків на 5,6 млн грн

Фото: khar.gp.gov.ua

У Харківській області судитимуть директора та 10 співробітників ДП ​​«Балаклійське лісове господарство», які допустили вирубку майже півтисячі дерев на території лісгоспу.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі прокуратури області.

До суду направлено обвинувальний висновок у відношенні директора держпідприємства, трьох лісничих, двох старших майстрів лісу і чотирьох майстрів лісу за фактом службової недбалості, що призвела до тяжких наслідків (ч. 2 ст. 367 КК України). Санкція зазначеної статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від двох до п’яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та зі штрафом від двохсот п’ятдесяти до семисот п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 4 250 грн до 12 750 грн) або без такого.

Ще одного майстра лісу судитимуть за фактом службової недбалості (ч. 1 ст. 367 КК України). Санкція цієї статті передбачає покарання у вигляді штрафу від двох тисяч до чотирьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 34 тисяч гривень до 68 тисяч гривень) або виправних робіт на строк до двох років, або обмеження волі на строк до трьох років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

За даними слідства, обвинувачені «не забезпечили збереження майна державного підприємства», що дозволило невідомим зловмисникам вирубати майже 500 дерев. В результаті незаконної вирубки державі було завдано збитків на суму в 5,6 млн грн.

Як повідомляв Харків Times, підуть під суд чотири майстри лісу Держпідприємства «Жовтневе лісове господарство», які допустили вирубку більше 550 дерев на території лісгоспу.

Фото: khar.gp.gov.ua