Поліцейського спіймали на крадіжці (доповнено)

Фото: ХарківTimes

Під процесуальним керівництвом Харківської обласної прокуратури повідомлено про підозру співробітнику Головного управління Нацполіціі в Харківській області за фактом крадіжки (ч. 1 ст. 185 КК).

Про це Харків Times повідомили у прес-службі прокуратури області.

За даними слідства, поліцейський, про якого йде мова, був зобов’язаний забезпечувати охорону спецмайданчика з тимчасово затриманими автівками. Але розумів обов’язок своєрідно. Користуючись тим, що за його діями практично ніхто не стежив, він виносив з майданчика запчастини заарештованих автомобілів і збував за належною ціною.
Наприклад встановлено, що 18 квітня 2020 року, заступивши на чергування, поліцейський-злодюжка заздалегідь підготовленими інструментами демонтував оригінальні задні ліхтарі (зовнішні та внутрішні) з позашляховика преміального класу. А наступного дня, залишаючи піст, виніс викрадене майно за межі майданчика. Матеріальні збитки власникові машини склали майже 12 тис. грн.
Досудове розслідування здійснює територіальне управління ДБР, розташоване в м.Полтаві, оперативний супровід — Харківське управління Департаменту внутрішньої безпеки Нацполіціі.

Як уточнили в ДБР, мова йде про інспектора чергової частини роти патрульної служби поліції особливого призначення «Схід» ГУ Нацполіції в Харківській області. Він зняв фари з автомобіля Toyota Land Cruiser 200.
Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу від однієї до трьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадські роботи на строк від 80 до 240 годин, або виправні роботи на строк до двох років, або арешт на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до п’яти років.
Як повідомляв Харків Times, 2 листопада начальника одного із секторів ГУ Нацполіціі в Харківській області затримали за підозрою в створенні системи відкатів з колег за «допомогу» при оформленні соціальних виплат.