У Харкові за систематичні “відкати” затримали начальника сектора Нацполіціі

Фото: hk.npu.gov.ua

Начальника одного з секторів ГУ Нацполіціі в Харківській області затримали за підозрою в створенні системи відкатів з колег за “допомогу” при оформленні соціальних виплат.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі ГБР.

Попередньо встановлено, що гроші затриманий отримував від правоохоронців, які звільнялися з органів Нацполіціі, або отримали травми під час виконання службових повноважень. Він обіцяв колегам допомогу в проходженні Медико-соціальної експертної комісії, оформленні інвалідності та сприяння в максимальному прискоренні виплат. За свої «послуги» він просив від 10 до 20% з нарахованої суми.

2 листопада його затримали в порядку ст. 208 КПК України, після отримання чергової частини неправомірної вигоди в розмірі 10 000 грн за вирішення питання виплати підвищеної вихідної допомоги та оформлення пенсії одному з поліцейських.

За інформацією Нацполіції області, 39-річний затриманий мав підготувати фіктивні документи про хворобу одному зі співробітників Великобурлуцького відділу поліції, що допомогло б йому отримали соціальну виплату. За це 43-річний працівник пообіцяв надати посадовцю поліції 10 тисяч гривень “винагороди”.

За викритим фактом внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч.3 ст.368 КК (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) та ч.3 ст.369 КК (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.

43-річний хабародавець може провести за ґратами від чотирьох до восьми років з конфіскацією майна.

Вирішується питання про повідомлення затриманому про підозру і обрання йому запобіжного заходу. Крім того, перевіряється інформація щодо можливої ​​його причетності, до раніше скоєних подібних правопорушень, а також встановлюються можливі «спільники».