Американець, який збив на смерть 18-річного харків’янина, вже на волі

Фото: hk.npu.gov.ua

Київський районний суд Харкова 16 жовтня розглянула справу про ДТП на Салтівці 23 січня, у якій автівка Infiniti Q50 на смерть збила 18-річного харків’янина. За кермом машини знаходився 35-річний громадянин США.

Про це Харків Times стало відомо з Єдиного державного реєстру судових рішень.

Обвинувачений повністю визнав себе винним і встиг вже “у повному обсязі відшкодувати потерпілим моральну та матеріальну шкоду”. Представники потерпілої сторони взагалі не з’явилися на суд, надіславши “оформлені належним чином” заяви про те, що просять залишити їх позови без розгляду, а підсудному призначити “покарання, не пов’язане з позбавленням волі”.

Суд під головуванням судді Геннадія Зуба так і вчинив. Підсудний засуджений до трьох років позбавлення волі з іспитовим терміном в один рік та сплати судових витрат і вартості проведення судових експертиз – всього 41 тис. 112 гривень. Автівку, що збила 18-річного хлопчика, постановили американцеві повернути.

Як повідомляв Харків Times, справу за фактом ДТП, внаслідок якої під колесами Infiniti Q50 під керуванням громадянина Сполучених Штатів Америки загинув 18-річний юнак, було передано до суду наприкінці липня.