У трьох лікарнях Харкова для пацієнтів з COVID-19 прокладають кисневу трасу

Фото: glavcom.ua

У харківських лікарнях, де лікуються хворі на коронавірус, збільшать кількість кисневих ліжок, прокладають кисневу трасу, а також планують виділити додаткові кошти на закупівлю препаратів для лікування COVID-19.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі міськради.

Такі заходи, присвячені боротьбі зі зростанням захворюваності на коронавірус у Харкові, сьогодні, 12 жовтня анонсувала заступник міського голови Світлана Горбунова-Рубан.

За її словами, в Харкові зареєстровано майже 17 тис. осіб, які заразилися COVID-19. При цьому 10 тис. перебувають вдома під наглядом лікарів, трохи більше 6 тис. – одужали, майже 1 тис. пацієнтів знаходиться на стаціонарному лікування у трьох обласних і чотирьох міських лікарнях.

Як повідомила Світлана Горбунова-Рубан, у міських лікарнях №13, 17 і 25 до 254-х ліжок підводиться киснева траса, що значно збільшить ефективність лікування. При цьому є можливість у лікарнях №3, 28 і 31 розгорнути по 120 ліжок, але на забезпечення їх киснем знадобиться 10 млн грн. Також 3 млн грн були спрямовані на закупівлю медикаментів, але щоб закрити це питання до кінця року, необхідно ще 5 млн.

Усі фінансові питання перший заступник міського голови Ігор Терехов доручив сформувати у бюджетні запити на наступну сесію міськради.

«Все, що зараз відбувається, – це результат бездарної реформи медицини в нашій країні. Зараз ситуація така, що порятунок потопаючих – справа рук самих потопаючих. Нам сподіватися нема на кого, оскільки Національна служба здоров’я нас часто не чує. Тому ми зараз беремо відповідальність на себе: будемо посилювати заходи, будемо виділяти кошти, будемо допомагати нашим лікарям та іншим працівникам, які перебувають у зоні ризику», – зазначив Ігор Терехов.

Як повідомляв Харків Times, за даними МОЗ, в Харківській області станом на 9:00 12 жовтня виявили 25 186 випадків коронавірусної хвороби COVID-19, 741 з яких – за минулу добу, що стало новим антирекордом.

З початку пандемії в регіоні помер 421 пацієнт з коронавірусною хворобою COVID-19.

Обласна клінічна інфекційна лікарня переповнена хворими на коронавірус, місць в реанімації не вистачає.