Завод імені Малишева відправив до армії чергову партію модернізованих БМ “Булат”

Фото: ukroboronprom.com.ua

ДП “Завод імені В.О. Малишева” відремонтував і модернізував чергову партію бойових машин “Булат”, що надійшла з зони проведення операції об’єднаних сил.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі Державного концерну “Укроборонпром”.

Фахівці підприємства усунули всі пошкодження бойових машин, а також провели їх модернізацію з заміною комплектуючих.

“Булати” пройшли ремонт і складання за повним технологічним циклом. В танках встановлені нові засоби зв’язку і навігаційна апаратура, замінені деякі деталі”, – зазначив генеральний директор “Заводу імені В.О. Малишева” Василь Крилас.

Відновлені “Булати” пройшли випробування у полігонних умовах: здійснили пробіг на 100 кілометрів, під час якого фахівці проаналізували роботу танків, а також пройшли перевірку стрільбами, в ході яких протестовані потужність та точність гармати і кулемету бойових машин.

“Після проходження модернізації танки стали більш сучасними з покращеною координацією зв’язку, приладами прицілювання та системою спостереження. Наші фахівці вже приступили до ремонту наступної партії “Булатів” для наших військових”, – додав Крилас.

Кількість поставлених машин не уточнюється.

БМ “Булат” – основний бойовий танк, який використовується в танкових військах ЗСУ. Ця бойова машина – глибока модернізація танка Т-64Б. Протягом останніх чотирьох років фахівці ЗІМ відремонтували після пошкоджень у зоні ведення бойових дій на сході держави та передали до українського війська понад півсотні модернізованих БМ “Булат” з покращеними тактико-технічними характеристиками. Зокрема, на них встановили нові сучасні засоби зв’язку та навігації, а також прилади прицілювання та нічного бачення.

Як повідомляв Харків Times,у червні Завод імені В.О. Малишева відвантажив замовнику два відремонтованих і модернізованих танка БМ “Булат”.