Завод імені Малишева передав військовим два відновлених танка БМ “Булат”

Фото: ukroboronprom.com.ua

Держпідприємство “Завод імені В.О. Малишева”, що входить до складу ДК “Укроборонпром”, відвантажив замовнику два відремонтованих і модернізованих танка БМ “Булат”. Таким чином, станом на липень 2020 року 50% державного контракту виконано підприємством з дотриманням обумовлених строків.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі “Укроборонпрому”.

“Ми не лише провели заводський ремонт машин за технічним станом, але й встановили сучасне обладнання з покращеними характеристиками. Завдяки новій радіостанції та сучасним засобам навігації наші військові зможуть зручніше і оперативніше здійснювати координацію дій і зв’язок між екіпажем та командуванням. Сучасні прилади прицілювання та спостереження дадуть змогу краще контролювати ситуацію, зокрема, в нічний час доби”, – повідомив генеральний директор заводу Василь Крилас.

Відновлені “Булати” успішно пройшли усі необхідні полігонні випробування. Зокрема, бойові машини здолали відстань у 100 кілометрів, продемонструвавши відмінну роботу під час руху, показали гідні результати стрільб та інших полігонних тестувань. Після приймально-здавальних випробувань оновлену техніку передано Міністерству оборони України.

БМ “Булат” – основний бойовий танк, який використовується в танкових військах ЗСУ. Ця бойова машина – глибока модернізація танка Т-64Б. Протягом останніх чотирьох років на ДП “Завод імені В.О. Малишева” відремонтували після пошкоджень у зоні ведення бойових дій на сході держави та передали до українського війська понад півсотні БМ “Булат”. Фахівці “ЗІМ” не тільки відремонтували військову техніку, а й здійснили модернізацію із покращенням тактико-технічних характеристик машини. Зокрема, на них встановили нові сучасні засоби зв’язку та навігації, а також прилади прицілювання та нічного бачення.

Як повідомляв Харків Times, в січні 2020 року генеральним директором ДП «Завод імені В.А. Малишева» призначений Василь Крилас.