Робочі “Електроважмашу” провели повторну акцію з вимогою погасити борги із зарплати

Фото: ГП завод "Электротяжмаш"

У понеділок, 3 серпня, у дворі державного підприємства “Завод “Електроважмаш” відбулася зустріч в.о. генерального директора підприємства Олексія Бунеску з представниками трудових колективів. Основне питання зборів – виплата заборгованості по заробітній платі.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі підприємства.

“Під час спілкування з колективом Олексій Вікторович запевнив, що частина заборгованості буде погашена на поточному тижні. Також паралельно будуть розроблятися заходи щодо стабілізації виплат заробітної плати в обумовлені Колективним договором терміни”, – йдеться в повідомленні.

Також на зустрічі обговорювалося питання про збільшення числа замовлень і налагодження поставок матеріалів.

Як повідомляв Харків Times, у понеділок, 22 червня, робітники «Електроважмашу» вийшли на акцію. Головна їхня вимога – виплата боргів із зарплати.

Кабінет міністрів призначив виконуючим обов’язки директора державного підприємства підприємства «Завод «Електроважмаш» Віктора Бусько.

Бусько – депутат Запорізької міськради від фракції «Опозиційний блок».

У січні цього року вперше за 15 років на “Електроважмаші” затримали виплату зарплати. 22 січня на підприємстві за розпорядженням керівництва було зупинено цех ливарного виробництва через відсутність сировини.

Відкрито ряд кримінальних проваджень за фактами нанесення збитків підприємству. Так, 17 березня співробітники антикорупційних органів викрили учасників злочинної схеми, в результаті якої державному підприємству «Завод «Електроважмаш» (Харків) завдано збитків на суму 13,7 мільйона гривень.

16 червня на «Електроважмаші» провели обшуки у справі про розтрату, в результаті якої державному підприємству завдано збитків на суму 1 млн 100 тис. грн.

24 червня цього року Орджонікідзевський райсуд Харкова на два місяці відсторонив Бусько з посади виконуючого обов’язки гендиректора «Електроважмашу», оскільки той є «підозрюваним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст 367 УК».