Робочі “Електроважмашу” вийшли на акцію

Фото: соцсети

У понеділок, 22 червня, в.о. генерального директора державного підприємства «Завод «Електроважмаш» Віктор Бусько разом з директорами по напрямах сьогодні зустрівся з представниками трудових колективів заводу.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі підприємства.

“Збори відбулися на вулиці для дотримання карантинних заходів. Під час живого спілкування зі співробітниками були обговорені безліч злободенних питань. Працівники мали можливість задати будь-яке питання і отримати відповідь”, – повідомили в прес-службі.

Співробітники підприємства в соцмережах повідомляють, що це була акція протесту, і головна її вимога – виплата боргів із зарплати. Робітники не розуміють, чому на держпідприємстві, успішному ще рік тому, виникло так багато проблем. Також повідомляється, що виразної відповіді від керівництва з приводу погашення боргів із зарплати харків’яни не отримали.

Довідка: «Завод «Електроважмаш» (м.Харків) – провідне державне підприємство України з розробки та виробництва турбо- і гідрогенераторів, великих електричних машин постійного струму, єдиний в Україні постачальник комплектного електрообладнання для залізничного та міського електротранспорту.

Від роботи «Електроважмашу» залежить виконання контракту з харківським АТ «Турбоатом». Між цими підприємствами і ПАТ «Укргідроенерго» в березні 2019 року підписано контракт на реконструкцію Кременчуцької ГЕС.

Він виконується за кошти Європейського інвестиційного банку та Європейського банку реконструкції та розвитку. Зрив цього контракту передбачає штраф у розмірі 120 млн грн.

Як повідомляв Харків Times, Кабінет міністрів призначив виконуючим обов’язки директора державного підприємства підприємства «Завод «Електроважмаш» Віктора Бусько.

Бусько – депутат Запорізької міськради від фракції «Опозиційний блок».

У січні цього року вперше за 15 років на “Електроважмаші” затримали виплату зарплати. 22 січня на підприємстві за розпорядженням керівництва було зупинено цех ливарного виробництва через відсутність сировини.

Відкрито ряд кримінальних проваджень за фактами нанесення збитків підприємству. Так, 17 березня співробітники антикорупційних органів викрили учасників злочинної схеми, в результаті якої державному підприємству «Завод «Електроважмаш» (Харків) завдано збитків на суму 13,7 мільйона гривень.

16 червня на «Електроважмаші» провели обшуки у справі про розтрату, в результаті якої державному підприємству завдано збитків на суму 1 млн 100 тис. грн.