“Електроважмаш” на межі зупинки через відсутність сировини і борги із зарплати, – ЗМІ

Фото: kp.ua

Призначене у кінці минулого року Фондом держмайна керівництво ДП “Завод Електроважмаш” (Харків), 22 січня зупинило цех ливарного виробництва через відсутність сировини. Крім того, на підприємстві виникла заборгованість із зарплати.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення БізнесЦензора, що посилається на свої джерела.

“У нас була маленька затримка через матеріали”, – сказав співрозмовник журналістів.

Крім цього, на “Електроважмаші” виникла заборгованість по зарплаті, яка привела до одноденного страйку працівників ливарного цеху.

“Обіцяють на цьому тижні закрити. Сьогодні-завтра”, – прокоментував ситуацію співробітник цеху.

Це перша невиплата авансу за останні 15 років роботи підприємства, стверджують працівники. Загальна заборгованість по заробітній платі на даний момент складає 30 млн грн.

Як повідомляв Харків Times, Кабінет міністрів призначив виконуючим обов’язки директора державного підприємства підприємства «Завод «Електроважмаш» Віктора Бусько.

Бусько – депутат Запорізької міськради від фракції “Опозиційний блок”.

Голова Харківської обласної державної адміністрації Олексій Кучер «не розуміє» призначення нового керівника державного підприємства «Завод «Електроважмаш».

У жовтні група DCH Олександра Ярославського заявила про свою готовність взяти участь в приватизації державних підприємств «Електроважмаш» і «Об’єднана гірська хімічна компанія» в разі, якщо уповноважені органи влади приймуть відповідне рішення.

Від роботи “Електроважмашу” залежить виконання контракту з другим гігантом українського машинобудування – харківським АТ “Турбоатом”. Між цими підприємствами і ПАТ “Укргідроенерго” в березні 2019 року підписано контракт на реконструкцію Кременчуцької ГЕС.

Він виконується за кошти Європейського інвестиційного банку та Європейського банку реконструкції та розвитку. Зрив цього контракту передбачає штраф у розмірі 120 млн грн.